installatie en restauratie

Installatie & restauratie

Dagelijks gaan onze eigen technici of de technici van onze partners de baan op of hangen ze tussen hemel en aarde voor de plaatsing van uw installatie

installatie en restauratie

Goed opgeleide techniekers staan u technisch en informatief bij

Voor de binnenlandse installaties beschikt Clock-o-matic over een eigen installatiedienst. Internationaal worden onze producten geïnstalleerd door de beste installatiebedrijven wereldwijd. Deze technici zijn grondig opgeleid en scholen zich voortdurend bij, waardoor zij erkend installateur worden van onze producten. Bovendien beschikken ze over een attest voor industriële touwtechnieken. Deze kennis en expertise zijn een garantie om veilig te kunnen werken op hoogte en in de toren. U bent altijd verzekerd van de uitvoering van uw installatie van monumentale uurwerken, luidklokken of beiaarden volgens de regels van de kunst.

Installatie & restauratie door eigen specialisten of de allerbeste specialisten wereldwijd

Installatie en restauratie van uw uurwerkinstallatie

Dagelijks gaan onze technici op de baan of hangen ze tussen hemel en aarde voor de plaatsing van uw uurwerkinstallaties. Ook voor de restauratie van uw uurwerken kan u bij ons terecht. Indien restauratie niet mogelijk is, kunnen wij nieuwe wijzerplaten, identiek aan de oude, reconstrueren. Clock-O-Matic en zijn partners restaureerde al honderden historische, mechanische torenuurwerken. Conserveren is hierbij niet alleen een maximum behoud van authentieke onderdelen, maar ook een opnieuw laten functioneren van het uurwerk.

 • De grootste kathedralen en monumentale gebouwen werden door Clock-o-matic in Belgë of door onze internationale partners gerestaureerd of vernieuwd. Referenties om fier op te zijn.
 • Clock-o-matic België beschikt over de erkenning “Restauratie door ambachtslieden
  (Erkenning Klasse 3 – D23)
 • Chronos®  is ons uniek elektronisch synchronisatie-en opwindsysteem voor mechanische uurwerken waarmee elektronische onderdelen onzichtbaar in het uurwerk ingebouwd worden om de controle en de precisie te optimaliseren.

Installatie en restauratie van uw klokkeninstallatie

Wij leveren alle mechanische en elektronische onderdelen voor uw luidinstallatie op maat van de klant. Waarna het geïnstalleerd wordt door de beste techniekers. Het elektronisch luidsysteem Movotron® doseert de krachten op de bewegende klok en klepel waardoor trillingen de klok, de klokstoel en de toren zelf niet meer kunnen beschadigen. Ondanks alle goede zorgen kan er met klokken, en vooral met historische klokken, wel eens iets fout gaan. Gebarsten klokken kunnen gelast worden en afgebroken kronen hersteld. Sleet door veelvuldig inslaan van de klepel kan voorkomen worden.

 • als fabrikant garanderen wij een lange beschikbaarheid van originele wisselstukken voor alle Clock-o-matic producten
 • alle mechanische producten zoals de elektromagnetische hamers, klepels, luidwielen, luidbruggen, luidmotoren en klokstoelen worden op maat gemaakt
 • het elektronisch luidsysteem Movotron® is dé wereldwijde referentie voor de bescherming van historisch erfgoed

Installatie en restauratie van uw beiaardinstallatie

Wij leveren steeds de best mogelijke klokken en staat in voor uw volledige beiaardinstallatie. Vanuit eigen ervaring kunnen wij haalbaar advies aanreiken bij elk project: restauratie, aanpassingen, uitbreidingen of nieuwe realisaties. De modernste technologie staat hier in functie van optimale toreninstrumenten! De restauratie van beiaarden beperkt zich niet tot het behoud van het bestaande, historische klokkenbestand van een beiaard. Wij staan er voor in om deze waardevolle klokkenreeksen optimaal te laten klinken: met een efficiënte tractuur en een accuraat klavier. Uiteraard wordt hierbij de grootst mogelijke zorg besteed aan het behoud en het optimaal functioneren van het historische klokkenbestand.

 • ook de historische, mechanische speeltrommels van het automatisch beiaardspel worden door ons gerestaureerd
 • de APOLLO®  beiaardcomputer voldoet aan de strengste veiligheidsnormen om een klokkenreeks automatisch van muziek te voorzien
 • Clock-o-matic maakt zelf de beiaardklavieren en de erbij passende oefenklavieren

De klok rond ten dienste van u

1

Ontzorging

U kiest voor een complete ontzorging bij het innovatieve beheer, het onderhoud en de herstelling van uw monumentale uurwerken, klokken en torens.

2

Wereldspeler

U kiest voor een wereldspeler die actief is in 50 landen op 5 continenten.

3

Sinds 1949

U kiest voor een partner met meer dan 70 jaar ervaring.

realisaties

“Time is the soul of this world”

Tradition meets technologie

Clock-o-matic – sinds 1949 – dé referentie wereldwijd

Innovatie

Onze eigen researchafdeling is permanent bezig met het ontwikkelen van nieuwe en de verbetering van de huidige systemen.

Kwaliteit

Ontwikkeling en fabricage van alle hoogkwalitatieve en gecertificeerde producten in eigen atelier.

Betrokkenheid

Wij denken graag met u mee bij het ontwerp en de uitvoering van uw toekomstgerichte invulling van uw religieus erfgoed. U kan rekenen op een persoonlijke aanpak.

Internationaal

Heel wat installatiebedrijven uit ons vakgebied en klokkengieterijen, wereldwijd, installeren onze systemen en producten.

Wij helpen u graag verder!

Een vraag over uw monumentale uurwerken, luidklokken of gebouwen?

Op zoek naar één van de beste installatiebedrijven in een specifieke streek of land?

Contacteer ons