advies

Advies

Onze vakbekwame medewerkers tesamen met erkende installateurs in meer dan 50 landen cumuleren samen duizenden jaren ervaring in het vak

advies

Advies & ontzorging

Clock-o-matic producten gaan voor een maximale bescherming van uw erfgoed. U kan bovendien altijd rekenen op een allesomvattende, snelle en betaalbare service. Op basis van onze jarenlange opgebouwde ervaring, geven wij u een haalbaar advies op maat voor uw klokken- en uurwerkinstallatie bij nieuwbouw, restauratie en automatisering. Kortom, Clock-o-matic en onze partners adviseren en ontzorgen u bij het beheer van uw erfgoedproject.

Kwalitatieve ontzorging in de praktijk

Advies & ontzorging van uw uurwerkinstallatie

Clock-o-matic en zijn partners adviseren u graag om voor elke toren of gebouw een passende wijzerplaat met cijfers en wijzers in elke stijl te ontwerpen en te realiseren: de keuzes naar model, gebruikte kleuren en materialen zijn immers zeer uitgebreid. Ook voor de restauratie van historische, mechanische torenuurwerken staan wij ter beschikking. Het bijna verdwenen vakmanschap bij restauratie van mechanische torenuurwerken is een belangrijk kennisgebied van Clock-o-matic en zijn erkende installateurs.

 • Chronos® is ons uniek elektronisch synchronisatie-en opwindsysteem voor mechanische uurwerken
 • automatische overschakeling naar zomer- en wintertijd
 • grootste uurwerk in België +8m ɸ
 • vergulden met +23,75k bladgoud

Advies & ontzorging van uw klokkeninstallatie

Clock-o-matic en zijn partners kunnen de vele mogelijkheden van klokkencombinaties realiseren en optimaliseren. Zowel technisch als muzikaal. Alle variaties zoals synchroon luiden of luiden met vliegende en vallende klepel zijn mogelijk. Restauratie van klokken, uitbreiding van de luidmogelijkheden, toevoeging van luidklokken, aanpassing van de beschikbare klokken, luidbruggen en klokstoelen: het zijn activiteiten waarbij wij méér dan 70 jaar ervaring kan voorleggen!

 • ons Movotron® luidsysteem is met zijn unieke, digitale regeltechniek het expertsysteem voor klokkenluiden
 • in combinatie met het Apollo®III moederuurwerk worden alle commando’s virtueel gestuurd.
 • +25 ton luidklok uitgerust met MOVOTRON luidsysteem
 • +50.000 tevreden klanten

Advies & ontzorging van uw beiaardinstallatie

Wij maken er een erezaak van om in functie van de beschikbare ruimte een aangepast ontwerp uit te werken waarbij de beiaard niet alleen optimaal te beluisteren is, maar ook superieur te bespelen. Vanuit onze ervaring kunnen wij haalbaar advies aanreiken bij elk project: restauratie, aanpassingen, uitbreidingen of nieuwe realisaties.

 • Clock-o-matic Belgë restaureerde talloze historische beiaarden en beschikt over de erkenning “Restauratie door ambachtslieden” (Erkenning Klasse 3 – D23)
 • nieuwe beiaarden worden op maat ontworpen met CAD-technieken
 • wij leveren bronzen klokken van de beste kwaliteit
 • de modernste technologie staat hier in functie van optimale toreninstrumenten

De klok rond ten dienste van u

1

Ontzorging

U kiest voor een complete ontzorging bij het innovatieve beheer, het onderhoud en de herstelling van uw monumentale uurwerken, klokken en torens.

2

Wereldspeler

U kiest voor een wereldspeler die actief is in 50 landen op 5 continenten.

3

Sinds 1949

U kiest voor een partner met meer dan 70 jaar ervaring en een uitgebreid netwerk van de beste technici over heel de wereld.

realisaties

“Time is the soul of this world”

Tradition meets technologie

Clock-o-matic – sinds 1949 – dé referentie wereldwijd

Innovatie

Onze eigen researchafdeling is permanent bezig met het ontwikkelen van nieuwe en de verbetering van de huidige systemen.

Kwaliteit

Ontwikkeling en fabricage van alle hoogkwalitatieve en gecertificeerde producten in eigen atelier.

Betrokkenheid

Wij denken graag met u mee bij het ontwerp en de uitvoering van uw toekomstgerichte invulling van uw religieus erfgoed. U kan rekenen op een persoonlijke aanpak.

Internationaal

De beste installatiebedrijven uit ons vakgebied en de meest performante klokkengieterijen wereldwijd, installeren onze systemen en maken gebruik van Clock-o-matic producten.

Wij helpen u graag verder!

Een vraag over uw monumentale uurwerken, luidklokken of gebouwen?

Op zoek naar de beste installatiebedrijven in een specifieke streek of land?

Contacteer ons