automatisatie

Automatisatie

Bediening van klokken, uurwerken, audio, verlichting, verwarming, luchtcirculatie en deuren… via 1 systeem

automatisatie

Thuis in uw kerk

Van klokken over uurwerken tot internet geconnecteerde, intelligente systemen die u toelaten op afstand verwarming, verlichting, openen van deuren, klokken, uurwerken enz. te sturen. Ons programmauurwerk Apollo®III kan het allemaal. Het is een intelligent systeem dat zorgt voor ultiem gebruiksgemak. Bovendien zijn de systemen van Clock-o-matic modulair opgebouwd. Hierdoor bepaalt u zelf wanneer u welke connectie maakt en wanneer u welke stap naar de ‘kerk van de toekomst’ zet. Wij denken graag met u mee bij het ontwerp en de uitvoering van uw toekomstgerichte invulling van uw religieus erfgoed.

Totaal beheer van uw erfgoed via 1 systeem

Automatisering van uw uurwerkinstallatie

Bij de nieuwste moederuurwerken APOLLO® III, TEMPORA® of TEMPUS® worden alle torenuurwerkfuncties geautomatiseerd uitgevoerd. Uiteraard wordt alles op maat geprogrammeerd volgens de wensen van de klant. De ingebouwde radiosynchronisatie (DCF-ontvanger) is een waarborg voor absolute nauwkeurigheid. Bij de nieuwste modules kunnen softwareaanpassingen van op afstand gerealiseerd worden. Het CHRONOS® elektronisch synchronisatie-en opwindsysteem voor mechanische uurwerken laat toe om historische, mechanische torenuurwerken van een niet zichtbare, elektronische controle te voorzien.

 • gebruikscomfort door programmatie op maat
 • stiptheid en nauwkeurigheid door ingebouwde radiosynchronisatie of GPS
 • softwareaanpassingen vanop afstand mogelijk
 • uitgebreide mogelijkheden

Automatisering van uw luidklokkeninstallatie

Het luiden wordt elektronisch aangestuurd door het MOVOTRON® luidsysteem : dit exclusieve systeem van Clock-O-Matic zorgt voor een efficiënte bescherming van klokken en van de klokkentoren. Het klinkend resultaat sluit perfect aan bij de vroegere traditie van de handgeluide klokken. Het MOVOTRON® luidsysteem is daarenboven compatibel met elke bestaande installatie. De signaaluurwerken TEMPORA® en APOLLO® III zorgen voor het manueel of geautomatiseerd uitvoeren van alle klokfuncties zoals luiden, kleppen, handkleppen, Romeinse rouw en Angelus.

 • Enkele referenties in België : Zegeklok van de Brugse Halletoren –  de Zegeklok en de Klok der Neringen (1298) van het stadhuis te Damme –
  kathedraal van Antwerpen, Brussel, Doornik, Mechelen – basiliek van Tongeren, Scherpenheuvel – abdij Averbode, Leuven St.-Pieter
 • Enkele referenties wereldwijd : kathedraal van Freiburg, Dresden, Würzburg – Riverside Church New York (klok 18 ton) – kathedraal van Burgos, Murcia, Sevilla, Jaén, Santander, Malaga, Granada, Barcelona – kathedraal van Lourdes, Bordeaux, Montauban,…

Automatisering van uw beiaardinstallatie

Het automatisch beiaardspel dat de uren aankondigt, ligt aan de oorsprong van de handbespeelde beiaard. Dit automatisch spel klinkt nog steeds uit alle beiaardtorens op het uur, het halfuur en dikwijls op de kwartieren. Automatische klokkenspellen evolueerden van de historische muziektrommel met (verstelbare) toonstiften tot computergestuurde inrichtingen. De APOLLO® beiaardcomputer van Clock-O-Matic voldoet aan de strengste veiligheidsnormen om een klokkenreeks automatisch van muziek te voorzien. Het grote gebruiksgemak maakt het mogelijk op een eenvoudige manier muziek te programmeren en te wijzigen.

 • Clock-o-matic heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd, zowel in nieuwe beiaardrealisaties als in belangrijke beiaardrestauraties waarbij de zorg voor het behoud van patrimonium cruciaal is
 • van bij de ontwerpfase kunnen wij onze jarenlange ervaring aanbieden
 • alle onderdelen worden in eigen huis ontworpen en aangemaakt in functie van de specifieke verwachtingen

Volledige kerkdomotica

Totaal beheer via 1 systeem. Het Apollo®III toestel kan ook vanop afstand elektrisch bekrachtigde deuren aansturen, in combinatie met het activeren en uitschakelen van de alarminstallatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de verwarming, luchtvochtigheid en verlichting van een (kerk)gebouw te optimaliseren, te beheersen en aan te sturen. Alsook de muziekinstallatie in de kerk. Wereldwijde connectiviteit en gevisualiseerde afstandsbediening via pc, tablet of smartphone zijn mogelijk.

 • toegangsbeheer
 • energiebeheer
 • verlichting
 • wereldwijde connectiviteit
 • sturing van audio

De klok rond ten dienste van u

1

Ontzorging

U kiest voor een complete ontzorging bij het innovatieve beheer, het onderhoud en de herstelling van uw monumentale uurwerken, klokken en torens.

2

Wereldspeler

U kiest voor een wereldspeler die actief is in 50 landen op 5 continenten.

3

Sinds 1949

U kiest voor een partner met meer dan 70 jaar ervaring.

realisaties

“Time is the soul of this world”

Tradition meets technologie

Clock-o-matic – sinds 1949 – dé referentie wereldwijd

Innovatie

Onze eigen researchafdeling is permanent bezig met het ontwikkelen van nieuwe en de verbetering van de huidige systemen.

Kwaliteit

Ontwikkeling en fabricage van alle hoogkwalitatieve en gecertificeerde producten in eigen atelier.

Betrokkenheid

Wij denken graag met u mee bij het ontwerp en de uitvoering van uw toekomstgerichte invulling van uw religieus erfgoed. U kan rekenen op een persoonlijke aanpak.

Internationaal

De beste installatiebedrijven uit ons vakgebied en klokkengieterijen, wereldwijd, installeren onze systemen en producten.

Wij helpen u graag verder!

Een vraag over uw monumentale uurwerken, luidklokken of gebouwen?

Contacteer ons